TJZ naplója

Magánéletem és mindenféle mániáim taglalása, a tökéletes keresése, miközben mindenkinek az agyára megyek, mert már megint a japánokat hoztam fel példának.

Linkgyűjtemény - Part One

2011.06.03. 20:24 téjézé

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy engem komolyan milyen dolgok is érdekelnek, vagy pontosan mi a legfontosabb dolog az életemben, amivel kizárólagosan foglalkoznék, akkor nem tudnék egy konkrét témára szorítkozni.
Én már csak ilyen vagyok. Minden elkezd érdekelni, aztán valahogy semmi sem köt le sokáig. Mindíg kell valami új, vagy mindíg találok valamit, amit félbehagytam, hogy azt folytassam, de csak addig amíg nem találok valami új témát. Hogy ez jó-e azt ne firtassuk, de azt tuti nem mondaná rám senki hogy szűk látókörű vagyok. Mivel nem volt kedvem sokat írni most, ezért inkább linkelnék néhány blogot, oldalt amit gyakrabban látogatok mostanában, vagy régebben klikkeltem sokszor, és most újra előkerült.

Autós szekció:

Nr.1.: Bazsó Gábor "Karotta" oldala: amit majdnem mindennap megnézek, de többnyire hiába :D (Ha viszont új infó van rajta azt kétszer olvasom el :)
karotta.blog.hu

Sokunk nagy kedvence, de én mostanában kezdek visszaszokni rá:
www.totalcar.hu

Egy olyan oldal amit kábé négy éve ismerek és gyakran klikkelek rá: kedvenc ausztrál újságíróm Alexi Smith oldala, leginkább driftről szól:
www.noriyaro.com

A másik nagy kedvencem, amit amióta felfedeztem áhítattal olvasom, sőt még a fórumot is bújom - veterán, klasszikus és kultuszautók főleg japán gyártóktól egy ausztrál oldalon:
www.japanesenostalgiccar.com
A fórumban - nagyon sok más egyéb érdekesség között - olvasható Kev írása, amiben részletezi az akkoriban nemrég vásárolt autójával való minden kínját-baját, ami egy 1971-es Nissan Skyline 2000 GT-R replika. Lenyűgöző...
 

Ha már autók akkor nem feledkezhetünk meg róluk sem:
http://www.speedhunters.com
http://www.driftworks.com/
http://www.7tune.com/

És amit persze személyes jól felfogott érdekemben "a kezdettől" olvasok mint a bibliát:
www.zsiguli.hu plusz a fórum.

Bringás, és főként bringás dolgokkal foglalkozó lapok:
(Itt mellőzném a reklámot, tehát az újságokat és websopokat kihagytam.)

A sport iránti elkötelezettségből:
www.biketrials.hu és www.biketrials.hu/forum
Ezen az oldalon többnyire minden link megtalálható, amit a sportágról tudni kell, és minden kapcsolódó videó, vagy hír ami az aktualitásokat illeti. Nem feltétlenül csak biketrial.

Egy érdekes, a kerékpározással inkább mint szubkultúrális jelenségként foglalkozó japán blog oldal - rengeteg nagyon jó képpel, kevésbé érthető leírással:
nfkffnfk.blogspot.com/
(Itt megjegyezném, hogy aki megnyitja az oldalt az itt-ott szembesülhet olyan szimbólumokkal, amik a mi kultúránkban teljesen más jelentéssel bírnak, mint keleten! Sokat gondolkoztam rajta hogy betegyem-e egyáltalán...)
 

Művészetek, és egyéb kategória:

Egy blogajánlás, amit remélem már sokan ismernek, vagy ha eddig nem ismerték akkor most lehet, hogy gyakori olvasójává válnak:
http://cre-art.blog.hu/ A tartalom önmagáért beszél - Kreatív Művészet

   Videók, amiket öröm nézni: vannak ugye videómegosztó oldalak, ahol bőven lehet találni gyöngyszemeket is a sok szemét között.
Kisfilmes kategóriában vannak azért jó dolgok a csövön: Az Egawauemon nevezetű júzer videói nagyon utazásra csábítóak.
Az előbbi youtube gondolom mindenki által ismert, viszont a vimeo valószínűleg nem annyira, a kevésbé populáris tartalma miatt, talán épp ezért a HD-tárban jó dolgokra lehet lelni. http://vimeo.com/hd

Ezeket a videókat pedig mindenképp nézze meg aki szeret festeni, vagy olyasmi ^_^:
http://vimeo.com/14110955
https://www.youtube.com/watch?v=Wc9qJS-GG-c&feature=related
Ha már a furcsa figuráknál tartunk akkor itt a helye Jeremy Fish oldalának is, aki az előbbi videóban alkot.

Körülbelül ennyi az annyi mára. Hmm... Nem is lett ez rövid :P na mindegy. Jó elfoglaltságot mindenkinek! To be continued...

Szólj hozzá!

Címkék: youtube autók japán művészet karotta bringa festészet triál vimeo jdm

A bejegyzés trackback címe:

https://john.blog.hu/api/trackback/id/tr792955031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása